İnternet Bankacılığı

Halkbank İnternet Şubesi Şifre Alma Resimli Anlatım

Akıllı telefon kullanıcıları için Halk Bankası mobil şifre alma ve masaüstü sürüm kullananlar için ise web site üzerinden Halkbank internet şubesi şifre alma işlemini anlattık. Detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Halk Bankası İnternet Şubesi Şifresi Nasıl Alınır?

Halkbank mobil uygulaması ve Halkbank web sitesiyle faydalanabilirsiniz. Bankanın bu hizmetini kullanabilmek için Halk Bankası internet şubesine giriş şifresi almanız gerekiyor. Bunun için bankanın mobil uygulamasını veya web sitesini kullanabilirsiniz. Mobilden şifre almak için şunları yapmalısınız:

Halkbank mobil şifre alma

Halk Bankası’nın internet bankacılığı için tasarladığı mobil uygulamayı telefonunuza indirerek Halkbank mobil şifre alma işleminizi tamamlayabilir ve hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • Telefonunuzun işletim sistemine göre Play Store veya APP Store üzerinden Halkbank Mobil Uygulamasını indirin.
  • Sonra uygulamayı açın. İlk olarak karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi olan Halkbank mobil bankacılık giriş ekranı gelecektir.
Halkbank Mobil Şifre Alma
Halkbank Mobil Şifre Alma

Mobilden şifre oluşturma işlemi için görseldeki Parolamı Unuttum seçeneğine dokunmanız gerekiyor. Ardından aşağıdaki örnekte olduğu gibi, sizden kart bilgilerinizi isteyen bir ekran açılacaktır. Talimatlara uyarak bilgilerinizi girip devam ettiğinizde Halk Bankası mobil şifre alma işlemini tamamlamış olacaksınız.

Kartla Halkbank Mobil Şifre Alma
Kartla Halkbank Mobil Şifre Alma

Web site üzerinden Halk Bankası internet bankacılığı şifresi alma

Halkbank internet şifresini bankanın resmi sitesi üzerinden de alabilirsiniz. Bunun için elinizde bulunan Halkbank’a ait kartın üzerindeki kart numarasının son 6 hanesini aşağıda vereceğimiz bağlantıya tıklayıp, ilgili bölüme girmeniz gerekiyor:

https://sube.halkbank.com.tr/InternetBankingHost/PinCreate/CardVerification

Halk Bankası İnternet Bankacılığı Şifresi Oluşturma
Halk Bankası İnternet Bankacılığı Şifresi Oluşturma
  • Bağlantıya tıklayınca açılacak ekran yukarıdaki gibi olacaktır. Kart numaranızın son 6 hanesini, kartınızın üzerinde yazan son kullanma tarihini (ay/yıl) ve cep telefonu numaranızı ilgili bölümlere girin.
  • Bu bilgileri girdikten sonra devam sekmesine tıklayın ve yönlendirmelere uyarak parolanızı alın.
  • Aldığınız parola ile Halkbank Mobil uygulamasına da giriş yapabilir, bankacılık işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

DİKKAT: Sahte web sayfaları düzenleyerek müşteri bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan çok sayıda dolandırıcı var. Bu sebeple kart ve kimlik bilgilerinizi gireceğiniz ekranın Halkbank’a ait olduğuna emin olun. Sayfanın güvenilir olduğunu web sayfasının güvenlik sertifikasından anlayabilirsiniz. Güvenli sayfa adresi aşağıdaki görseldeki gibi olmalıdır:

Güvenli Bağlantı
Güvenli Bağlantı

Halk Bankası Şifre Blokesi Kaldırma

Şifre blokesi kaldırma işlemi için yeniden parola oluşturmanız gerekmektedir. Yukarıdaki yöntemlerin aynısını uygulayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Halkbank İnternet Şube Şifresi Unutulursa Ne Yapmak Gerekir?

Parolanızı unutursanız da yukarıda anlattığımız şekilde şifre yenileme yapabilirsiniz. İlk defa şifre alma ve unutulan şifreyi yenileme gibi işlemler aynı şekilde yapılmaktadır.

Şifre Alamıyorum Ne Yapmalıyım?

Desteğe ihtiyacınız varsa bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz. Bankanın müşteri hizmetlerinden de destek alabilirsiniz. Halkbank İletişim: 0850 222 0 400 ve 444 0 400.

Halkbank internet şubesi ile hangi işlemler yapılır?

Halk Bankası’nın internet şubesinin kullanarak şubelerden yapılan çoğu işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemler şunlardır:

  • Para transferi işlemlerinin tamamını yapabilirsiniz. ( EFT, Havale, Virman, Swift…)
  • Bankada bulunan tüm hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca mevduat hesabı açma-kapama işlemi, çek bilgileri görüntüleme, bireysel kredi izleme, taksit ödeme, otomatik ödeme talimatı verme, geçmiş işlemleri görüntüleme, IBAN sorgulama ve fon 24 işlemlerini sanal ortamda yapabilirsiniz.
  • Sanal kart başvurusu, limit değişikliği talep etme, bilgi görüntüleme, kredi kartı şifre üretme, şifre aktifleme-şifre eşitleme, kredi kartı işlemleri, kart bilgileri, kredi kartı borcu ödeme, nakit avans çekme, taksitli nakit avans çekme, parafpara işlemleri, otomatik ödeme talimatı verme ve değiştirme, kredi kartı ekstre görüntüleme, kredi kartı iletişim bilgileri güncelleme, karta hesap bağlama, paraf para transferi, sonradan taksitlendirme.
  • İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi başvuruları da yapılabilir.

Halkbank Kart Şifremi Nasıl Alırım?

Kısa mesajla Halk Bankası kredi kartı parolası almak veya yeniden oluşturmak için https://yatırımhaber.com/halkbank-sms-ile-kredi-karti-sifresi-alma-islemi-nasil-yapilir/ bağlantısını ziyaret ediniz. 

Halkbank internet bankacılığı şifresi alma işlemini uygulamalı olarak görmek isterseniz aşağıdaki videoya bakabilirsiniz:

Halkbank internet şifresi alma videosu 2020

İlgili Yazılar

4 Yorum

  1. İyi günler.
    Parolam bloke oldu. Yeni şifre almaya çalıştıö, ama T.C. kimlik numaram yanlış diyor. Ben şu and Rusya bulunduğum için müşteri hizmetlerini arayamıyorum. Bana yeni şifre almak için yardımcı olur musunuz lütfen.

    1. Merhaba. Halkbank müşteri temsilcisine yurt dışından ulaşmak için 0090 850 222 0 400 numarasını arayabilirsiniz. İyi günler dilerim.

  2. Benim kartim kayboldu ve yeniden basvurdum lakin 2haftayi gecti hala kuryedeyms bana ulasmadi kart hakkinda bilgide verilmedi…..
    Simde ise halkbank mobl uygulamsnda sfreyi yanls yaptm ve yeniliycekdm lakin kart bilgisi istedi kartda iptl bu durumda napmam lazim uygulamaya grmek icin ve nakit cekimi icin bankaya gtmeden nasil bir yol izlycem

    1. Maalesef kart bilgisi olmadan uygulama şifresi oluşturulmuyor. Yeni bir kart istemeniz gerekiyor. Müşteri hizmetlerine ulaşıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu